Campagne voeren in Arizona


Terug in Arizona, waar de race om het Witte Huis veel spannender is dan in Californië. In mijn wijk staan een stuk minder verkiezingsborden in de voortuinen dan in Long Beach, CA. Wel veel Halloween versieringen, dat dan weer wel. Misschien vinden mensen het moeilijk om openlijk kleur te bekennen in een verdeelde wijk, en is dat makkelijker in een wijk waar toch bijna iedereen op dezelfde partij stemt. Van de borden die er zijn, staat het 6-2 voor Biden. Mijn nieuwe hobby is om zoveel mogelijk bijzondere borden te spotten. In mijn wijk staan er dus niet zo heel veel, maar degene die er staan zijn meestal wel leuk: “Trump prohibited”, “Trump is a chump” en “any functioning adult – 2020”. En dat tegenover een huis met 2 enorme Trump vlaggen met “Keep America Great”.

Nog 3 weken te gaan tot aan de verkiezingen, en Biden staat nog altijd voor in Arizona volgens de meeste polls. Het lijkt erop dat vooral vrouwen, jonge kiezers en Latino’s op Biden zullen stemmen, en dat is een belangrijke winst in deze staat waar de bevolkingssamenstelling in snel tempo verandert. Maar je weet het nooit, 4 jaar geleden zaten alle peilingen er ook naast. Het blijft spannend!

Dan even over wat wij merken van de campagnes hier in Arizona. Uiteraard zijn er de tv spotjes die elke keer smeriger lijken te worden. Een van de ergste spotjes vind ik zelf een met een grimmig beeld en iemand die in paniek de politie belt om een vreselijke misdaad door te geven, maar die een voicemail met keuzemenu krijgt. De boodschap is dat met Biden als president, dit werkelijkheid wordt, omdat hij sterk wil snijden in het politie budget. Met Trump zal dat allemaal niet gebeuren, hij staat immers voor law & order.

Arizona is in de aanloop naar de verkiezingen een populaire dagtrip voor zowel de Republikeinse als de Democratische campagne. Vandaag staat een bezoek van Donald Trump Jr. aan de zuidelijke stad Tucson op de agenda. Vorige week waren 3 van de 4 namen op de stembiljetten hier: Biden, Harris en Pence. Trump ontbrak wegens ziekte… Want ook hij had een bezoek gepland, maar het coronavirus strooide roet in het eten. Ook Ivanka Trump was hier afgelopen weekend, voor de tweede keer. Even spieken in de agenda van Donald Jr., en ik zie dat hij eergisteren nog in Iowa was en morgen naar Las Vegas gaat. Beide kampen reizen het hele land door. Trump zelf is weer helemaal genezen verklaard, en houdt de ene rally na de andere. Ook in Arizona heeft hij al meerdere rally’s gehouden, en hij is al een paar keer op bezoek geweest in Yuma aan de Mexicaanse grens, om te kijken hoe de bouw van de muur vordert. Vandaag staat ook een Trump Pride Roundtable gepland in Phoenix, waarbij lokale LGBT leiders spreken over de LGBT gemeenschap in Arizona en de VS. De organisatie Trump Pride zegt namelijk dat Trump de enige president is die vanaf zijn eerste dag als president openlijk zijn steun heeft uitgesproken voor de LGBT gemeenschap.

Het Trump kamp is dus al veel in Arizona geweest, omdat er veel op het spel staat, ze zouden de staat wel eens kunnen verliezen. Wordt vervolgd!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Arizona's controversiële audit

Grote bedrijven stoppen donaties aan politici. Wat maakt het uit, na de verkiezingen?

Arizona's Muur